درمان دردهای ارجاعی شانه با جراحی بسته و تزریق

درد ارجاعی شانه اصطلاحی است که برای دردی که در شانه احساس می‌شود به کار برده می‌شود؛ هرچند از ناحیه‌ی دیگری از بدن نشأت می‌گیرد. ساختارهای متعددی در بدن وجود دارند که هنگام مصدومیت ممکن است باعث شوند که بیمار دچار درد شانه گردد. این وضعیت می‌تواند حتی در صورتی که هیچ مشکلی در خود شانه وجود نداشته باشد، رخ ندهد.

دردهای ارجاعی شانه دلایل مختلفی ممکن است داشته باشد. اگر به صورت مزمن با این مشکل روبرو هستید حتما به متخصص درد مراجعه کنید تا با انجام معاینات دقیق تشخیص درست داده شود. متخصص درد با توجه به علت مشکل شما، درمان‌های مناسب را پیشنهاد خواهد کرد یا شما را به توجه به علت تشخیصی به پزشک متخصص دیگری ارجاع خواهد داد. در کلینیک تخصصی درد ماهان متخصصین ما با توجه به تجربه فراوان در مواجهه با بیماران با درد شانه و سایر علائم همراه و انواع تشخیص و درمان‌، می‌توانند شما را درمان کنند. اگر درد شانه‌ی شما به صورت مزمن درآمده، توصیه می‌کنیم، هر چه سریع‌تر به متخصص مراجعه نمایید و زمان را از دست ندهید. چرا که تشخیص درست در زمان مناسب می‌تواند شما را از آسیب‌ها و عوارض بعدی بیماری یا مشکل احتمالی مصون نگه دارد.

برای کسب اطلاعات بیشتر و یا مشاوره می‌توانید با شماره‌های 02188866619 و 02188866629 بگیرید.

دلایل


دردی که از گردن نشأت می‌گیرد

  • دیسک گردن
  • فتق دیسک که منجر به عصب تحت فشار می‌شود: دردی که در اثر عصب تحت فشار در سطح عصب نخاعی C6 و C7 ناشی می‌شود به مفصل شانه ارجاع می‌شود. این درد در طرف آسیب‌دیده حس می‌شود و مداوم بوده و حالت سوزش دارد. درد همچنین تحت عنوان درد انتشاری یا رادیکولوپاتی شناخته می‌شود.
  • بیماری دژنراتیو دیسک: تحلیل دیسک باعث نازک شدن دیسک می‌شود که منجر به تنگ شدن فورامن نخاعی که از طریق آن عصب نخاعی وارد بافت اطراف می‌شود، می‌گردد. تنگ شدن فورامن نخاعی باعث اعمال فشار بر عصب نخاعی می‌شود که اغلب منجر به درد ارجاعی شانه خواهد شد.
  • مفصل فاست گردنی
  • رگ به رگ شدن مفصل فاست: حرکت گردن در اطراف مفصل فاست رخ می‌دهد. رگ به رگ شدن مفصل فاست ناشی از التهاب، آسیب یا کشیدگی بیش از حد رباط‌ها می‌باشد که باعث سفت شدن سطح مفصل فاست می‌شود. درد ناشی از رگ به رگ شدن مفصل فاست به مفصل شانه گسترش پیدا می‌کند.
  • آرتریت مفصل فاست: به معنی التهاب مفصل فاست است که اغلب در بیماران سالخورده مبتلا به آرتروز مشاهده می‌شود. درد ناشی از التهاب مفصل فاست به مفصل شانه کشیده می‌شود.
  • آسیب مفصل فاست: آسیب مفصل فاست منجر به دررفتگی جزئی می‌گردد و اغلب در اثر افتادن یا تصادف با خودرو رخ می‌دهد.
  • تنگی نخاع گردنی: تنگی کانال نخاعی هنگامی که در اثر هیپرتروفی رباط زرد ایجاد شود اغلب منجر به عصب باریکش شده و در بیماران مسن مشاهده می‌شود. درد اغلب به شانه و بازو کشیده می‌شود. تنگی شدید کانال نخاعی باعث فشرده شدن نخاع می‌شود که ممکن است علائمی مانند مور مور شدن، بی‌حسی و ضعف در اندام تحتانی داشته باشد.
  • تنگی فورامینال گردن: تنگی فورامینال گردن باعث انسداد انتخابی عصبی شود. تنگی فورامینال که منجر به فشرده شدن اعصاب گردنی C6 و C7 می‌گردد باعث درد ارجاعی گردن می‌شود.

دردی که از وسط کمر نشأت می‌گیرد

  • برآمدگی یا فتق دیسک بالای سینه: برآمدگی یا فتق دیسک مهره‌های قفسه سینه T1 و T2 باعث فشردگی عصب T1 و T2 می‌شود. درد ارجاعی ناشی از عصب تحت فشار بر روی شانه حس می‌شود. درد اغلب شدید بوده و ماهیت سوزشی دارد.
  • تنگی فورامینال بالای قفسه سینه: عصب نخاعی از میان فورامن نخاعی به بافت اطراف می‌رسد. تنگ شدن فورامن باعث فشرده شدن عصب نخاعی می‌گردد. درد به بالای بازو و زیر بغل گسترش پیدا می‌کند. در موارد کمی درد به شانه ارجاع داده می‌شود.

دردی که از قفسه سینه نشأت می‌گیرد

  • آرتریت مفصل دنده ای- مهره‌ای: مفصل دنده‌ای- مهره‌ای ارتباط بین دنده و مهره را که اغلب در طرف ستون فقرات واقع شده، فراهم می‌کند. التهاب یا ضربه به مفصل دنده‌ای- مهره‌ای اول یا دوم باعث درد می‌شود که در برخی موارد به شانه ارجاع داده می‌شود.
  • قلب درد: آنژین یا کاهش جریان خون به قلب باعث درد می‌شود که در موارد کمی به مفصل شانه چپ ارجاع داده می‌شود. درد مفصل شانه راست مرتبط با نقص قلب است.

علائم و نشانه‌ها


بیمار مبتلا به درد شانه‌ای که از محل دیگری ارجاع شده باشد ممکن است علائم منشأ مشکل را تجربه کند. بیماران بطور معمول درد مبهمی را در شانه‌ی خود تجربه می‌کنند بطوری که موضعی نبوده و ممکن است شدت یا موقعیت متفاوتی داشته باشد. همچنین ممکن است درد یا گرفتگی در نواحی دیگر بدن مانند گردن، بالای کمر، شانه، بازو یا ساعد حس شود. گاهی اوقات درد ممکن است در مچ یا کف دست وجود داشته باشد. این علائم معمولاً در همان طرف بدن که درد شانه وجود دارد، تجربه می‌شود، هرچند گاهی اوقات ممکن است طرف دیگر نیز تحت تاثیر قرار بگیرد. گهگاهی بیماران ممکن است درد، سوزن سوزن شدن یا بی‌حسی را در بازوی خود داشته باشند. در بیشتر موارد این درد بر دستان اثر گذاشته و گاهی اوقات نیز بازوی دیگر یا هر دو باز را درگیر می‌کند.

بیماران با درد ارجاعی شانه بطور معمول دچار محدودیت حرکت و ناهنجاری‌هایی (مانند حساسیت به لمس در حین معاینه) در نواحی خاصی از بدن هستند که باعث درد می‌شوند. معاینه‌ی موضعی شانه ممکن است نشان دهنده‌ی هیچ ناهنجاری خاصی نباشد، هر چند ممکن است بیماران نسبت به لمس شدید ناحیه‌ی شانه حساس باشند. در موارد طولانی مدت درد شانه‌ای که از منشأ دیگری ارجاع می‌شود، ممکن است بیماران دچار سفتی عضلانی در عضلات شانه شوند.

تشخیص درد ارجاعی شانه


معمولاً معاینه عینی و ذهنی کامل توسط یک متخصص برای تشخیص درد ارجاعی شانه و دلیل زمینه‌ای علائم کافی می‌باشد. بررسی‌های بیشتر مانند استفاده از ابزار مخصوص اغلب برای کمک به تشخیص ضروری می‌باشد.

معاینه بالینی

  • درد روی مفصل شانه
  • عملکرد طبیعی مفصل شانه

بررسی‌های رادیولوژیک

  • رادیوگرافی، سی تی اسکن و ام آر آی
  • مفصل طبیعی شانه
  • دیسک یا مفصل فاست غیر عادی
  • کانال نخاعی یا فورامینال غیر عادی
  • سونوگرافی مفصل شانه

درمان


روش‌های درمانی برای بیماران مبتلا به درد شانه که از منشأ دیگری ارجاع شود بسته به دلیل آن، بسیار متغیر هستند. بنابراین تشخیص دقیق توسط یک متخصص درد برای تعیین مناسب‌ترین درمان ضروری است. درمان دلیل زمینه‌ای علائم باید منجر به بهبود درد شانه شود.

این درمان‌ها عبارتند از:

استراحت

استراحت و محدودیت حرکت شانه و حرکات بالای سر اغلب توصیه می‌شود.

ورزش درمانی و فعالیت

تیم فیزیوتراپی بطور نزدیک با شما کار می‌کند تا به افزایش دامنه‌ی حرکتی مفصل و تقویت عضلات شما کمک کند. ورزش درمانی و فعالیت می‌تواند درد شانه را کاهش داده و عملکرد آن را بهبود بخشد.

دستگاه‌های کمکی 

استفاده از دستگا‌ه‌های کمکی مانند اسلینگ می‌تواند موثر باشد.

دارو

دارو می‌تواند یک گزینه‌ی بسیار موثر برای درمان درد شانه باشد.

  • داروهای ضد التهابی و مسکن: بسیاری از بیماران از داروهای بدون نسخه برای کنترل درد و التهاب در مفاصل استفاده می‌کنند. آسپرین، ایبوپروفن و ناپروکسن برای کاهش التهاب و آستامینوفن برای کنترل درد مورد استفاده قرار می‌گیرند.
  • تزریق کورتیزون: این درمان شامل تزریق داروهای ضد التهابی قوی به مفصل جهت تسکین موقت درد و تورم می‌باشد. علاوه بر این، تزریق‌ها در تعیین محل دقیق منشأ مشکل موثر هستند.

بلاک عصبی

بلاک عصبی فوق کتفی روشی است که برای بیمارانی که نیاز به تسکین درد و ناراحتی در مفاصل شانه‌ی خود دارند، انجام می‌شود. این روش سرپایی با جلوگیری از ارسال احساس درد توسط عصب فوق کتفی (یکی از اعصاب متعددی که باعث ایجاد حس در شانه می‌شوند) عمل می‌کند. خود این عمل بطور معمول شامل تزریق یک بی‌حس کننده‌ی موضعی یا ترکیبی از استروئید و بی‌حس کننده‌ی موضعی به مفصل دردناک شانه می‌باشد.