کاربرد روش درمانی پی آر پی (PRP) در درمان مشکلات شانه: هزینه

درمان با روش پلاسمای غنی از پلاکت یا پی آر پی، درمانی برای کمک به احیاء رباط و آسیب‌های تاندون، کمک به کوتاه کردن زمان بهبود می‌باشد و اغلب نیاز به انجام عمل جراحی را از بین می‌برد. درمان با پلاکت غنی از پلاسما بخشی از یک زمینه‌ی نسبتاً مدرن پزشکی است که به نام اورتوبیولوژی شناخته شده است و شامل استفاده از سلول‌های بنیادی است و تاکید بر استفاده از آخرین فن آوری‌ها همراه با توانایی طبیعی بدن برای بهبودی دارد. هنگامی که تاندون‌ها و رباط‌ها به علت آسیب یا مصرف بیش از حد آسیب می‌بینند، پارگی‌های میکروسکوپی کوچک ممکن است به عنوان بخشی از یک بیماری شناخته شده به عنوان تاندونوز یا آسیب مزمن تاندون ایجاد شوند. اگر چه این بافت‌ها قوی هستند و در زمان سالم بودن قادرند در تمام فعالیت‌های جسمانی نقش داشته باشند، اما وقتی آسیب می‌بینند یا بیش از حد معمول از آن‌ها استفاده می‌شود، به خوبی بهبود نمی‌یابند زیرا جریان خون در آن‌ها ضعیف است. برخی از عناصر داخل خون، به ویژه پلاکت‌ها، با تحریک پاسخ ترمیم و رشد، باعث تسریع در روند رشد بافت جدید می‌شوند و به بهبود تاندون‌ها و رباط‌ها کمک می‌کنند. متاسفانه، تاندون‌ها و رباط‌ها منبعی غنی از این مواد مغذی ارزشمند را دریافت نمی‌کنند، به همین دلیل اغلب دوره‌ی درمانی طولانی دارند و آسیب به آن‌ها باعث بروز درد شدید در آرنج، شانه، زانو، مچ پا و سایر مناطق بدن می‌شود.

افراد می‌توانند دچار شانه درد با علت‌های مختلف، شوند. اگر دچار شانه دردی شدید که پس از چند روز، درد آن التیام پیدا نکرد، حتماً به متخصص درد مراجعه کنید تا علت آن را تشخیص دهد و درمان مناسب را انجام دهد. در کلینیک تخصصی درد ماهان، متخصصین با سوابق و تجربه‌ی بالا در خصوص درمان دردهای شانه حضور دارند و می‌توانند با استفاده از تجهیزات مجهزی که در این کلینیک وجود دارد، علت اصلی درد را تشخیص داده و درمان مناسب را پیشنهاد کنند. از جمله روش‌های درمانی تزریق پی آر پی می‌باشد که در این کلینیک متخصصین برای کاهش درد و بهبود درد شانه انجام می‌دهند، شما در این مقاله می‌توانید با این روش آشنایی کامل پیدا کنید. برای کسب اطلاعات بیشتر و رزرو نوبت در کلینیک تخصصی درد ماهان می‌توانید با شماره‌‌های 02188866619 و 02188866629 تماس حاصل فرمایید.

پلاسمای غنی از پلاکت چیست؟


خون از گلبول‌های قرمز، گلبول‌های سفید، پلاسما و پلاکت‌ها تشکیل شده است. پلاسمای غنی از پلاکت (پی ار پی) نامی است که به پلاسمای خون با غلظت بالایی از پلاکت‌ها که شامل مقادیر زیادی از پروتئین‌های زیست فعال مانند عوامل رشد است، اطلاق می‌شود. این پروتئین‌های زیست فعال برای ترمیم و بازسازی بافت‌ها حیاتی هستند.

پلاسمای غنی از پلاکت چه کاربردی دارد؟


تزریق پلاسمای غنی از پلاکت می‌تواند برای درمان طیف گسترده‌ای از مشکلات ارتوپدی مانند موارد زیر استفاده شود:

  •  آسیب‌های وارد شده به تاندون: تاندون‌ها نوارهایی سخت و ضخیم از بافت‌هایی هستند که عضله را به استخوان وصل می‌کنند. تاندون‌ها معمولاً پس از آسیب به آرامی بهبود می‌یابند. تزریق پی ار پی را می‌توان برای درمان مشکلات مزمن تاندون شانه مانند التهاب تاندون شانه استفاده کرد.
  •  آسیب‌های حاد: تزریق پی آر پی را می‌توان برای درمان آسیب‌های حاد ورزشی، مانند آسیب‌های عضله‌ی روتاتور کاف کشیده شده، آسیب‌های رگ به رگ شدن تاندون شانه استفاده کرد.
  •  ترمیم‌های پس از عمل جراحی: تزریق پی آر پی می‌تواند پس از جراحی‌هایی مانند جراحی جایگزینی مفصل برای ترمیم پارگی تاندون (مانند تاندون روتاتور کاف در شانه) یا رباط استفاده شود.
  •  اوستئوآرتریت: تزریق پی آر پی روشی موثرتر از تزریق هیالورونیک اسید (روش معمول) برای درمان اوستئوآرتریت شانه است.
  •  سایر مشکلات شانه: همچنین می‌توان پی ار پی را برای درمان بورس شانه و درد مفصل شانه استفاده نمود.

مزایای این روش چیست؟


  •  برای بسیاری از بیماران، تزریق پلاسمای غنی از پلاکت باعث کاهش قابل ملاحظه درد و سایر علائم می‌شود و ممکن است نیاز به عمل جراحی یا استفاده‌ی طولانی مدت از داروها را از بین ببرد.
  •  درمان پی ار پی(PRP) روند بهبود را تسریع می‌کند و به بیماران اجازه می‌دهد تا، سریع‌تر از سایر درمان‌های غیر جراحی به فعالیت‌های عادی خود بازگردند.
  •  درمان پی آر پی همچنین می‌تواند برای سرعت بخشیدن و بهبود روندترمیم و کاهش خطر ابتلا به عفونت پس از انجام عمل جراحی استفاده شود.
  •  به علت اثرات وسیع روش پی ار پی در درمان مشکلات مرتبط با آسیب و درد تاندون، مفصل یا رباط، از پلاکت‌ها اغلب در درمان ورزشکاران استفاده می‌شود.

این روش چگونه عمل می‌کند؟


پلاسمای غنی از پلاکت (پی آر پی) یا پلاسمای کاندیشن اتولوگ (ACP) پلاسمایی با غلظت بالا از پلاکت‌ها است که حاوی مقدار زیادی پروتئین است و پس از تزریق پاسخ بدن به روند بهبود طبیعی را افزایش می‌دهد. این پروتئین‌های با غلظت بالا یا عوامل رشد می‌توانند رشد بافت‌های جدید در تاندون‌ها و رباط‌ها را برای ترمیم آسیب و تسکین علائم بیماران مبتلا به تاندونوز، آسیب عضلانی، آرتریت یا سایر علل درد مزمن ایجاد و تسریع کنند. تزریق پلاسمای غنی از پلاکت در بافت آسیب دیده، یک روش موثر اما در عین حال با حداقل تهاجم است که برای از بین بردن درد و سایر نشانه‌های ناشی از آسیب، مورد استفاده قرار می‌گیرد. با افزایش توانایی‌های طبیعی بدن جهت ترمیم بافت آسیب دیده، بیماران قادر به لذت بردن از روند بهبودی سریع‌تر و دقیق‌تر می‌شوند که نشانه‌های بیماری را از بین می‌برد و به آن‌ها اجازه می‌دهد تا به فعالیت‌های عادی خود بازگردند.

روش درمان پلاسمای غنی از پلاکت


در ادامه خلاصه‌ای از آن چه که باید از یک فرآیند تزریق پی آر پی(PRP) معمولی انتظار داشته باشید ذکر شده است:

  •  نمونه‌ای از خون شما گرفته می‌شود. مقدار نمونه بستگی به محلی دارد که پی ار پی در آن جا تزریق می‌شود.
  •  نمونه‌ی خون در سانتریفیوژ قرار می‌گیرد. سانتریفیوژ ماشینی است که به سرعت در حال چرخش است و باعث می‌شود اجزاء خون جدا شوند. روند جداسازی حدود 15 دقیقه طول می‌کشد.
  •  پلاسمای جدا شده برای تزریق به منطقه آسیب دیده توسط یکی از متخصصین آماده می‌شود.
  •  پزشکان اغلب از روش‌های تصویربرداری از قبیل اولتراسوند استفاده می‌کنند تا مکان‌های خاصی برای تزریق، مانند تاندون مشخص شوند. پزشک عمل پی ار پی را در ناحیه آسیب دیده در شانه‌ی شما تزریق می‌کند.

پس از تزریق پی آر پی


پس از تزریق پلاسمای غنی از پلاکت، بیماران ممکن است چندین روز درد و ناراحتی را در شانه خود تجربه کنند و این نشانه‌ای از شروع روند بهبودی است. پلاکت‌ها با آزاد کردن عوامل رشد شروع به کار می‌کنند و معمولاً در این مرحله داروهای ضد درد تجویز می‌شوند. در طی 48 ساعت اول پس از تزریق، از مصرف داروهای ضد التهابی بدون نسخه (ادویل، آلو، ایبوپروفن و سایر ضدالتهاب‌های غیر استروئیدی) باید اجتناب شود تا مانع از بین رفتن تاثیر عمل پی آر پی در روند بهبود گردد.

زمان بهبود


بیماران برای چند روز یا چند هفته پس از درمان نیاز به استراحت دارند تا اختلالی در روند بهبود ایجاد نشود. بیماران می‌توانند بلافاصله پس از درمان دوباره به کار و دیگر فعالیت‌های طبیعی بازگردند، اما باید از انجام فعالیت‌های سنگین و شدید برای چند روز خودداری کنند. روند بهبود بسته به محل که تزریق پی آر پی در آن صورت گرفته است، متفاوت می‌باشد. گاهی اوقات تزریق پی ار پی در افرادی که مفاصل آن‌ها متورم شده است نسبت به بیمارانی که برای التهاب تاندون درمان می‌شوند بسیار سریع‌تر پاسخ می‌دهد.

نتیجه درمان


بعد از چند هفته اثرات مفید درمان به روش پی آر پی بیشتر قابل توجه است. فرد به طور معمول روند بهبودی را بهتر احساس می‌کند، زیرا دامنه حرکت مفاصل افزایش پیدا می‌کند و درد کاهش می‌یابد. با این وجود ممکن است چند ماه طول بکشد تا پلاکت‌ها بتوانند روند بهبودی را کامل کنند. توانبخشی فیزیکی پس از تزریق پی آر پی به افزایش سرعت‌ترمیم و کاهش درد کمک می‌کند.

چند درمان برای مشاهده‌ی بهترین نتیجه لازم است؟


اکثر بیماران نیاز به یک تا سه تزریق پی آر پی برای دستیابی به نتایج مطلوب نیاز دارند. به طور معمول، توصیه می‌شود که یک فاصله‌ی چهار تا شش هفته بین تزریق‌ها رعایت گردد. پزشک ظرف چند هفته پس از درمان اولیه، وضعیت شما را ارزیابی می‌کند تا تعیین کند که آیا نیاز به تزریق اضافی وجود دارد یا خیر.

هزینه‌ها


هزینه‌های تزریق به روش پی آر پی می‌تواند بسته به جغرافیای محل و نحوه استفاده از تزریق، هزینه پزشک، تجهیزات مورد نیاز برای جراحی و محل تزریق متفاوت باشند.

عوارض جانبی بالقوه درمان پی آر پی


از آنجا که روش پی آر پی شامل تزریق یک ماده به پوست است، عوارض جانبی بالقوه‌ای برای آن وجود دارد. پی آر پی یک روش اتولوگ است، به این معنی که حاوی موادی است که به طور مستقیم از بدن شما گرفته می‌شود. این ویژگی باعث کاهش خطرات واکنش‌های آلرژیکی می‌شود که ممکن است در اثر تزریق داروهای دیگر مانند کورتیزون یا هیالورونیک اسید ایجاد شود. با این وجود، عوارض ناشی از تزریق پی آر پی نیز وجود دارند، از جمله:

  •  عفونت
  •  آسیب‌های عصبی
  •  درد در محل تزریق
  •  آسیب بافتی

پرسش‌های رایج


آیا تزریق پلاسمای غنی از پلاکت ایمن است؟

از آنجا که پی آر پی از خون خود بیمار تولید می‌شود، عوارض جانبی بسیار کمی در هنگام استفاده از این روش وجود دارد. البته همیشه خطر ابتلا به عفونت در هر گونه تزریق وجود دارد، اما در اکثر بیماران این روش بدون هیچگونه مشکلی انجام می‌شود.

درمان با پلاسمای غنی از پلاکت چگونه از روش‌های متداول متفاوت است؟

درد شدید ناشی از اوستئوآرتریت یا آسیب‌های تاندون معمولاً با تزریق کورتیزون درمان می‌شوند. با این حال، تزریق کورتیزون هیچ کاری برای درمان علت درد انجام نمی‌دهد و تنها موجب می‌شود تا بیمار درد را کمتر احساس کند. از سویی دیگر، تزریق پلاسمای غنی از پلاکت خاصیت درمانی دارد و موجب بهبودی در منطقه آسیب دیده همراه با کاهش درد می‌شود.